Meditatie

Isus spune: “cerul si pamantul vor trece dar cuvintele mele nu vor trece” (Mat 24:35). Fiecare cuvant al lui Isus este vesnic, semnificativ, si contine un adevar unic, adevar ce ar putea reprezenta o definitie mult mai buna a acelui cuvant decat cea gasita in dictionare. Pentru ca din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile, inclusiv cuvintele, noi ar trebui sa cautam in toate cuvintele noastre semnificatia lor eterna, realitatea ce o ascund. Cuvantul “cuvant” are mai multe valente, exista cateva zeci de mii de cuvinte intr-un dictionar, un “cuvant” poate insemna si un mesaj, in sens biblic “Cuvantul lui Dumnezeu” este numele dat intregii revelatii scripturale. Cuvantul era deja prezent la inceputul inceputurilor (Ioan 1:1), deci era prezent chiar si inainte de inceput. Cuvantul este Dumnezeu si Cuvantul este Isus Hristos (Apoc 19:13). Isus considera cuvintele sale si persoana sa ca avand acelasi nivel de importanta (Luca 9:26), si il avem pe Ezra ca exemplu al unui om care si-a setat inima ca sa adanceasca Cuvantul Domnului. Despre aceasta adancire este vorba aici, despre o meditare concentrata asupra cuvintelor, asupra fiecarui dintre cuvintele lui Isus care nu vor trece. Fiecare cuvant al lui Dumnezeu are putere sa aduca binecuvantare (Isaia 55:11). Meditatia aceasta am scris-o anul trecut intr-o noapte in care am fost atins de adevarul minunat al acestei promisiuni a lui Isus, chiar ultimele sale cuvinte rostite inainte de a se inalta la cer:

Si iata ca eu sunt cu voi in toate zilele pana la sfarsitul veacului. Matei 28:20b

Si – aveti o misiune de indeplinit… promisiunea aceasta e o binecuvantare care va va insoti in lucrarea voastra de a-i invata pe altii sa pazeasca tot ce v-am poruncit.

Iata – priviti, amintiti-va, nu uitati lucrul acesta niciodata, va spun acum ceva nou, va dau o veste, luati aminte la ce va spun.

Ca – ceea ce va spun este adevarat, este un lucru sigur, la fel de sigur cum este faptul ca ma vedeti acum inainte sa plec la Tatal. Daca nu era asa, v-as fi spus „iata, probabil ca” sau „Iata, daca…” dar nu exista nici o conditie pentru promisiunea mea, nu exista nici un motiv de indoiala.

Eu –Eu cel care am creat absolut fiecare atom si duhurile ingerilor si sufletele oamenilor. Eu cel care am murit in locul tau moartea asa cum o intelegi tu dar mai mult de atat, moartea cum o inteleg eu, si anume ca despartire de Dumnezeu. Eu cel care te vad in orice clipa si te cunosc mai bine decat te cunosti tu insuti, si cu toate astea te iubesc cu o dragoste vesnica si perfecta. Eu cel care sunt atotputernic si stapan al universului dar ma numesc Tatal tau, Prietenul tau, Ajutorul tau. Eu cel care am venit in lumea ta pentru ca tu sa poti veni in lumea mea. Eu, Mirele si Iubitul tau vesnic indragostit. Eu, Mangaierea si Sfatuitorul tau.

Sunt – nu cel care eram si nu cel care voi fi, Cel care sunt la inceput. Eu nu ma schimb si promisiunile mele nu depind de tine. Sunt la timpul prezent pentru ca intotdeauna aici poti sa ma gasesti asa ca lasa viitorul in mana mea si bucura-te de prezent.

Cu – Stiu ca de multe ori ai nevoie de cineva care sa fie cu tine, de cineva care sa te asculte, sa iti dea un sfat, sa fie acolo in intuneric cu tine. Sau sa fie cu tine in mijlocul unei multimi indiferente, sau intr-o camera de spital, sau in singuratatea unei vieti monotone si lipsita parca de directie si culoare. Eu te inconjor pe dinapoi si pe dinainte, imi pun mana peste tine, nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi.

Voi – tu nu esti singur, ai frati si surori aici in lume. Invata sa-i recunosti si sa te apropii de ei. Lasa-i sa te cunoasca si vei descoperi ca intr-adevar aveti acelasi caracter mostenit de la acelasi Tata. Nu uita, Eu am promis si ca sunt in voi, invata sa ma vezi in fratii si surorile tale.

In – tu traiesti in timp, Eu sunt pretutindeni, prezenta mea umple universul si il inconjoara. Eu sunt in orice loc, in orice punct al timpului si in afara lui dar pasiunea mea e sa te insotesc in calatoria ta limitata de spatiu si timp.

Toate – nimic nu e prea mult sau prea greu pentru mine. Eu nu sunt adeptul jumatatilor de masura ci imi plac lucrurile desavarsite, darurile mele sunt perfecte, planurile mele sunt infailibile. Pentru mine perfectiunea e standardul, de aceea m-am rugat pentru toti cei care mi-au fost si imi vor fi ucenici, de aceea as pleca oricand in cautarea unei singure oi pierdute. Pentru mine Toate inseamna absolut Toate!

Zilele – fiecare zi e diferita, de aceea ai promisiunea insotirii mele zilnica. Invata sa iti numeri bine zilele ca sa capeti o inima inteleapta, si cand socotesti, aminteste-ti ca o zi in prezenta mea face mai mult ca o mie in alta parte. Nu uita ca mai ai nevoie de o zi de odihna cateodata. Iti promit ca voi fi cu tine in toate zilele, toata ziua, toti anii, toata viata ta.

Pana – situatia aceasta in care te afli nu va dainui pentru eternitate. Exista un punct final, un pana acolo. Dupa aceea binecuvantarile mele sunt si mai minunate, dar pana atunci poti ramane ferm incredintat in ceea ce iti promit. Eu sunt cu tine pentru eternitate, dar pana atunci vei avea nevoie de promisiunea aceasta pentru a sti ca sunt prezent.

La – promisiunea mea e valabila nu doar pe tot parcursul vietii tale ci si de-a lungul istoriei, Eu sunt cu ai mei din orice perioada.

Sfarsitul – exista un sfarsit al vietii tale in lume si exista un sfarsit al lumii. Cand treci prin valea umbrei mortii sunt langa tine. Nici chiar moartea nu te poate desparti de mine pentru ca eu am biruit-o. Sunt alaturi de prietenii mei pana la sfarsitul lumii, iar sfarsitul e doar clipa in care prezenta mea va deveni mai reala decat orice altceva vreodata.

Veacului – dupa aceea nimeni nu va mai socoti zile, ani sau secole. Vei intra in vesnicie cu mine si iti voi da sa stai pe scaunul meu de domnie. Cand ma vei vedea asa cum sunt, vei fi schimbat si tu dupa chipul meu si vei deveni ca si mine.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s