Rez Band

Resurrection Band a fost probabil prima formatie rock care a cantat muzica crestina in SUA. Mie imi plac foarte mult, atat muzica cat si textele pieselor. Aici am postat doua dintre favoritele mele, cat si marturiile lui Glenn si Wendi Kaiser, solistii trupei si membri fondatori. Cele 4 clipuri sunt din cadrul concertului aniversar cand trupa implinea 20 de ani. In prezent stiu ca Glenn continua sa cante, iar Wendi e implicata in consilierea tinerilor cu diferite probleme.

Membrii Rez Band in paralel cu lucrarea muzicala, erau membri si lideri in organizatia misionara Jesus People USA. Misiunea lor se adresa in special tinerilor din perioada tulbure a anilor 60-80, cand cultura rock era in floare in toate aspectele ei. Rez Band oferea o alternativa stilului de viata haotic (drugs, sex and rock’n roll) in care erau prinsi multi tineri, aratand ca dincolo de muzica pe care si ei o cantau cel putin asa de bine ca formatiile rock consacrate, trebuie sa mai existe ceva, care sa dea consistenta si sens vietii, atunci cand luminile s-au stins si concertul s-a terminat. Si Rez Band nu s-au sfiit niciodata sa afirme sus si tare ca aceasta alternativa este ISUS!

Multe formatii contemporane ar avea de invatat de la ei… daca lucrurile astea s-ar putea invata. Dar e greu sa inveti pe cineva ca daca scri niste versuri banale, sau penibile, si alegi niste sunete misto de tobe si de chitari si apoi imiti un accent american in timp ce canti pe romaneste nu esti nici macar cool, ce sa mai vorbim de spiritual. Problema cea mai mare e la versuri in muzica. De multe ori muzica curge din versuri, dar daca astea n-au originalitate, in 99 % din cazuri si muzica va suna sec. Ceva va suna fals chiar daca se foloseste “auto-tune”.

povestea lui Johnny:

aici o balada blues cu niste solouri de chitara uimitoare, dar versurile ii dau cu adevarat valoare.

Glenn despre ce inseamna sa-l urmezi pe Isus:

Wendi:Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s