un gand interesant

Deuteronom 20:6. Dumnezeu spune ca arata indurare pana la a mia generatie pentru cei care il iubesc si pazesc poruncile sale. De la Adam la Isus au fost 70 de generatii. De la Isus pana la noi probabil ca au mai fost cel mult vreo 40.

Dumnezeu tine cont de ascultarea lui Enoh, Noe, Avraam, Iosif si altii cand se uita la oamenii din ziua de azi, la semenii nostrii, poate chiar la noi. Chiar daca oamenii l-ar uita pe Dumnezeu vreme de sute de generatii, el s-ar purta cu indurare din pricina unei generatii care l-a iubit.

Dar oare cine a fost in stare sa il iubeasca si sa ii pazeasca poruncile? Nu e vorba doar de unele porunci ci de toate. Substantivul este la plural si articulat hotarat. Si apoi daca vine vorba de iubire, Pavel spune ca nu exista nici un om care sa il caute cu adevarat pe Dumnezeu (Romani 3:11)

La modul absolut nimeni nu se califica, decat Isus. Suntem urmasii lui din punct de vedere spiritual, deci mostenim promisiunea. Si totusi mai e ceva. Ce bine ca Domnul nu e asa riguros cum suntem noi uneori, sau nu in acelasi fel. Domnul pare sa le acorde El insusi calificarea unor oameni imperfecti. Avraam e numit prietenul lui Dumnezeu. Iov este cu totul deosebit in ochii lui Dumnezeu in generatia lui. Lot este numit neprihanit. David e om dupa inima Lui.

Cred ca cei mai multi oameni beneficiaza de pe urma aceste promisiuni pentru o mie de generatii, in timp ce unii beneficiaza de o implinire desavarsita a acestei promisiuni avand un inaintas care a implinit conditiile in mod desavarsit.

Advertisements

3 Comments on “un gand interesant”

  1. Flory says:

    Hey Alin, You have got a lot of talent.. and much to say about life, people, God and the world. A pleasure to read your insights. Keep writing – and smiling! Flory

  2. soulrended says:

    🙂 Yes, I’ll try to do just that 🙂 Thanks for reading my stuff!

  3. Cami Sass says:

    sunt de-acord si eu cu Flory


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s