Doua Realitati

Exista doua realitati in viata. Realitatea ce o vedem in fiecare zi, intamplarile, slabiciunile noastre, situatii de tot felul. Realitatea asta e guvernata de legile ce le-a dat Dumnezeu, de principiul « ce semeni, aceea vei secera » Cand ne uitam prea mult la realitatea aceasta, care e mult mai saritoare in ochi, de multe ori ne cuprind ingrijorarile sau ne paralizeaza frica.
A doua realitate e Dumnezeul cel Atotputernic si Suveran, cel care promite cele mai minunate lucruri si le implineste, cel care poate transforma raul in bine, care poate schimba oameni si care poate face minuni, daca e nevoie pentru a-si implini planurile si promisiunile.
Realitatile astea se intrepatrund, una o scoate in evidenta pe cealalta, se armonizeaza perfect si formeaza viata asa cum o traim. Exista pauze care parca nu se mai termina, exista mici tragedii ca niste acorduri grave, exista si parti luminoase pline de bucurie.
Problema apare daca ne concentram prea mult asupra primei realitati si o pierdem din vedere pe a doua. Atunci incepem sa anticipam cum vor decurge lucrurile, bazandu-ne pe legile lumii in care traim, lucru care ne poate duce la deznadejde. In cazul acesta, probabil ca avem o doza de pesimism in noi, sau poate suntem chiar realisti, privind lucrurile din perspectiva a ceea ce suntem si ce meritam de fapt.
Ne ingrijoram in zadar, e clar lucru asta, nu avem nici o garantie ca modul in care vadem noi lucrurile in viitor e adevarat sau ca noi insine vom ramane aceiasi care suntem acum, ba mai mult, chiar am observat ca ingrijorarile nu se adeveresc aproape niciodata. Si asta ar trebui sa ne faca sa ne gandim la cea de-a doua realitate.
In realitatea asta ar trebui sa traim tot timpul. Sa-l vadem pe Tatal nostru tot timpul inaintea noastra, sa ne bucuram de realitatea promisiunilor Lui. Sa ne bucuram increzandu-ne in El. El e scaparea noastra cand nu mai stim incotro sa ne indrepam. Sa asteptam sa vedem cum se vor impleti cele doua realitati.
26 ianuarie 2006

P.S. in alt post prima dintre cele doua realitati o numeam de fapt iluzie

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s