Dilemele – diferite puncte de vedere.

Nu am facut deloc reclama acestui blog, in afara de a-l dezvalui unor prieteni. Nu stiu cum e mai bine, asa ca am ales sa las la voia intamplarii. Pot veni aproape in orice dilema cu argumente pro si contra. Asta inseamna sa vezi lucrurile din mai multe puncte de vedere, asa cum scriam despre nefericitul erou al povestirii ce am scris-o recent. Da, chiar si obiceiul asta de a vedea din mai multe puncte de vedere poate fi un lucru bun sau rau. E bine pentru ca nu risti sa fi ingust la minte, sa faci parte dintre aceia care pun etichete peste altii, in plus alergarea mintii de la un punct la altul e un exercitiu bun pentru creier (cred, sper) dar e rau pentru ca te hotarasti greu, nu esti “dintr-o bucata” ii intelegi pe toti, dar nimeni nu iti intoarce favoarea 🙂

Si astfel unii oameni ajung la tot felul de dileme si probleme, in timp ce altii merg inainte fara sa se gandeasca prea mult. Iarasi nu le pot lua partea nici unui grup din toata inima. Imi place sa caut in mod obiectiv mereu cea mai buna alternativa, desi poate e doar o iluzie a fi obiectiv cu adevarat. Pe de alta parte, un punct de vedere e si un punct de orbire daca ramai doar la el, pentru ca realitatea e mult mai complexa. Pana la urma e vorba de a alege intre detaliu si diversitate. Sau calitate si cantitate. Insa dincolo de acestea cea mai importanta ar trebui sa fie necesitatea. Sa stim ce vrem, unde mergem. Un singur lucru trebuie, spune Isus.
Asa cum pamantul poate fi vazut in adevarata lui forma doar din spatiu, cred ca exista acel punct de vedere din care problemele se vad asa cum sunt in realitate, dar aceasta pozitie trebuie sa fie in afara lumii noastre. Un singur punct de vedere care combina detaliul oferit de multiplicitatea perspectivelor cu eficienta si dinamica celor ce gandesc simplu si clar toate lucrurile. Este cea de-a treia posibilitate, “tertul inclus” din fizica cuantica, inspiratia Duhului, cea de-a treia persoana, rezolvarea oricaror dileme, raspunsul oricaror intrebari. Avem acces aici, in aceasta pozitie, suntem asezati in acele locuri ceresti, de aici intelegem ca nici o perspectiva nu e gresita, ci doar interpretarea ei ca fiind realitate ultima, e intotdeauna gresita. Ziceam ca nu mi-am facut reclama nicaieri la blog. N-ar fi gresit sa postez linkuri pe facebook, poate o voi face. Nu e gresit nici sa nu o fac, legea atractiei poate functiona mult mai bine decat orice reclama. E bine in amandoua felurile. Asa vezi de sus lucrurile, asa a vazut si Dumnezeu creatia cand a zis ca toate sunt bune. Inca odata, raul e doar o intelegere gresita, o minciuna, nu e ceva real, oricat de real ar parea.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s