un post scris fara prea multa cugetare

nu imi place cand se cearta pe bloguri pentru te miri ce. nu imi place ca se face prea multa politica bisericeasca. nu ma identific cu cei care fac atata tam tam, cu cei care “lupta” unii impotriva altora, incercand sa convinga despre vinovatia si rautatea celorlalti. deloc nu vreau sa ma identific cu ei, si incep sa ma cam tem ca chestia asta e raspandita pana la nivelurile cele mai inalte ale bisericii baptiste, sau daca nu e chiar acolo sus, cei de acolo parca nu iau nici o atitudine. nu stiu, poate asa e mai intelept.

sa nu iei in seama pe toti agitatorii de pe bloguri. probabil, da, asa e, mai bine sa nici nu citesti despre astfel de subiecte. subiecte gen exilarea lui Iosif Ton din cultul baptist, si mai nou divortul lui Barbosu de aceeasi… de aceiasi. Cui sa iei partea intr-o astfel de problema, cine are dreptate si cine e compromis? Pentru mine cred ca e clar,adevarul e pe undeva pe la mijloc, in nici un caz la vreunul dintre cei care se lupta pe internet, mai ales nu la cei ce se ascund in anonimat. daca adevarul elibereaza, de ce te ascunzi? m-a interesat subiectul, m-a facut curios, recunosc. si acum imi pare rau ca am cedat curiozitatii. deja incepe sa imi para rau si ca am scris randurile astea. deci nu le public, nu acuma. poate odata, in contextul altor drafturi. ba da, de fapt le public. pentru ca ceea ce vreau sa spun cu adevarat e exact lucrul cu care am inceput.

De ce nu folosim energia cu care ne certam si ne atacam unii pe altii, si pentru ce?? ca sa se vada care a avut dreptate, sa se vada, sa primeasca apreciere, sa iasa lucrurile asa cum ne dorim noi. altceva bun nu va iesi din toate discutiile astea. stim ca nu trebuie sa mustram intunericul ci sa aprindem o lumina. o spunem cu totii, dar e doar un alt subiect de discutie, o alta ideie inteleapta si care suna bine, da bine sa fie rostita, aparem intelepti si spirituali. dar practic, nimic! nimic in urma disputei cu strajerii, ne bucuram ca a trecut, ca am iesit bine si ei nu chiar asa bine, si atat. de ce nu folosim energia ce o avem? da, de ce nu mai avem printre noi oameni ca x,y,z, etc. stiti voi poate la ce fel de oameni ma refer, oameni care sa nu fie interesati de persoanele lor, care sa lupte pentru imparatia lui Dumnezeu, ca front de lupta este suficient. ce diferenta intre acei oameni si cei care se musca unii pe altii. din ce am auzit, si nu vreau sa il apar pe Barbosu, nu a fost niciodata unul din cei pe care sa ii ascult, sa ma atraga, dar e de apreciat pentru ca a stiut sa mobilizeze biserica metanoia la tot felul de activitati ce alte biserici nu le au, activitatid in afara programelor bisericii, si in afara peretilor ei. cred ca am scris aprecierea asta la adresa lui doar ca sa arat ca nu sunt de acord cu cei care il acuza asa vehement, cu rautate chiar. sigur nu e un sfant, nu suntem niciunul, dar daca vrea sa il slujeasca pe Dumnezeu va avea un loc in slujirea lui. ma tem ca am cam inceput sa il apar, si nu asta era intentia mea. nici sa il critic. nu cred ca e bun nici activismul metanoia si mai putin letargia bisericilor baptiste. ce e de facut? e de stat in prezenta Domnului, si de a lucra in puterea lui, in prezenta lui.

inca am ezitari daca sa postez asta… 🙂 dar de ce nu..

Advertisements

One Comment on “un post scris fara prea multa cugetare”

  1. flavius says:

    Heh, senzatia de stomac intors dupa o raita pe blogurile fratesti, – o stiam si eu. De mai bine de un an nu am mai vizitat mizeriile alea de pagini si ma simt excelent. Situatia a ajuns de asa maniera incat vorba aia… ignorance is bliss – in ce priveste luptele astea de gherila si scandalurile de pe la noi. E o alta lume, atata pasiune si atata lupta pentru un zambet amar al indreptatirii de sine.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s