ISUS – asculta rugaciunea unor demoni.

Nu stiu daca ati realizat vreodata lucrul acesta citind evangheliile, dar este adevarat, este scris acest lucru in Luca 8:31,32

“…si dracii l-au rugat pe Isus sa le dea voie sa intre in ei (turma de porci). El le-a dat voie”

Alternativa era sa ii trimita in adanc, un loc atat de terifiant incat nici chiar dracii nu isi doresc sa ajunga acolo. Pe mine m-a surprins sa realizez ca Isus de fapt asculta aceasta rugaminte a lor, fapt ce intareste mult credinta mea ca Dumnezeu asculta rugaciunile mele. Ce motiv ar fi avut Isus sa ii asculte pe draci? Oare nu stia el care va fi urmarea faptului ca ei vor intra in porci, nu stia ca in felul acesta isi va incheia misiunea in acea zona, fiind respins de localnici?

De fapt, nu cred ca gasim in evanghelii vreo rugaciune sincera la care Isus sa nu fi raspuns, sa nu fi rezolvat. El refuza, in schimb, sa faca scamatorii in fata lui fariseilor, sau in fata lui Irod. Insa Isus nu va refuza niciodata o rugaminte sincera, venita din inima, pentru ca asta inseamna sa te rogi in numele Lui, sa realizezi ca adevarata ta personalitate, cea autentica, este insusi Isus, cel care locuieste in tine. Bineinteles, aceasta nu se aplica demonilor, insa totusi Isus ii asculta si pe ei. De ce?

Stiu ca suna destul de neobisnuit ceea ce spun, mai ales in contextul acestor versete, insa cred ca Isus e intr-un fel constrans sa raspunda rugaciunilor sincere, acelor rugaciuni care izvorasc din adancul fiintei, din partea cea mai reala a noastra. Problema este ca de multe ori traim in minciuna, si nu stim ce ne dorim, iar rugaciunile noastre sunt influentate de tot felul de alte interese materiale sau psihologice. Insa Isus, care este Dumnezeu, care spune despre sine ca face tot ceea ce Tatal ii spune sa faca, El care este Da si Amin, deci prin esenta pozitiv, El care nu frange trestia rupta si nu stinge fitilul arzand, deci prin esenta constructiv, El va actiona intotdeauna in mod pozitiv, atunci cand isi va reflecta adevarata sa natura. Si Isus tocmai aceasta a venit sa faca, sa ne arate pe Tatal asa cum este El in realitate. In vechime, Dumnezeu a adoptat fata de oameni de multe ori o imagine la care ei sa se poata raporta, in absenta harului, care a fost adus de Hristos. Asa se explica masacrele poruncite de Dumnezeu, distrugerile, jertfele, toate aceste lucruri de care Dumnezeu dupa ce le porunceste, in alte texte pare sa se dezica, aceasta pentru ca toate sunt doar simboluri, doar mijloace de comunicare, insa cand vine Isus, El arata cine este Tatal cu adevarat. Mania, distrugerea si razbunarea sunt doar o haina pe care El o imbraca (ps76:10; Isaia59:17), sub care se ascunde adevarata sa Fiinta. Dumnezeu este dragoste! El vrea ca nici un om sa nu piara (nici filistenii, nici egiptenii), El nu doreste jertfe, ci ascultare, El este Da si Amin, si va asculta orice rugaciune sincera a vreunui om, dar sa nu pierdem din vedere ca El nu e limitat de timp, si nici noi nu trebuie sa fim.

Isus a ascultat rugaciunea egoista a unor demoni pentru ca era sincera, asta erau ei, egoisti pana in varful urechilor (era sa scriu cozii 🙂 insa de la noi el are alte asteptari,  pentru ca daca intr-adevar El locuieste in noi, o rugaciune egoista nu va mai reflecta adevarata noastra rugaciune.

Sa avem incredere si sa venim inaintea lui cu inima deschisa, sa nu ne mintim pe noi insine, ci sa cautam sa-i spunem exact ceea ce ne dorim cel mai mult, pentru ca El va asculta si rugaciunile noastre.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s