La nivel celular

Atingerea lui Dumnezeu e o expresie folosita de multi pentru a exprima o traire deosebita, sau niste sentimente puternice sau poate vreo situatie limita prin care au trecut si au scapat in mod aproape miraculos. Dar oare nu exista, nu poate exista acel sens propriu al acestei expresii? Sigur ca Isus a atins cu mana sa multi oameni cand a fost in lume, dar acei oameni care l-au vazut si au vorbit cu el reprezinta o mica parte din omenire iar Isus insusi le confera un statut cu nimic mai prejos celor ce nu l-au atins, vazut sau auzit: “Ferice de cine n-a vazut si a crezut”

Am realizat intr-o zi ca noi fiecare am fost atinsi de Dumnezeu in modul cel mai concret! Cand iti impreunezi mainile, sau cand pui mana pe obrazul unui copil, atingi locul unde Dumnezeu a pus mana. Nu trebuie sa mergi in Israel sa cauti urmele Lui, ele sunt in fiecare om pe care il intalnesti, si pentru ca probabil unii se intreaba deja despre ce vorbesc o sa explic cum am ajuns la concluzia asta.
Biblia spune ca toti oamenii au iesit din unul singur, iar acela, primul om, Adam a fost creat de Dumnezeu din pamant. Despre animale se spune ca “Dumnezeu a zis ‘sa dea pamantul vietuitoare” dar omul a fost creat. Toti oamenii se intorc in pamant dar nu toti au fost luati din pamant, ci doar primul om, Adam, a fost luat din pamant si modelat de Dumnezeu.
La nivel celular crestem si ne dezvoltam doar prin diviziunea celulelor. Asa se intampla inca din momentul conceptiei cand celula originara se multiplica intr-o progresie geometrica, ceea ce inseamna ca fiecare celula rezultata din diviziune duce cu ea mai departe materia, moleculele si atomii celulei din care provine. Extrapoland aceasta logica la nivelul intregii istorii umane si tinand cont de afirmatia Bibliei ca toti oamenii se trag dintr-unul singur se poate concluziona ca fiecare din noi avem o frantura “infinitizemala” ,in fiecare celula a corpului nostru, din lutul gradinii Eden, lutul folosit de Dumnezeu in creatia omului. Intr-adevar suntem cunoscuti pe deplin, intr-adevar binecuvantarea data lui Adam, cat si blestemul lui, efectele pacatului, ce-i drept, se propaga in fiecare generatie. Isus, supranumit al doilea Adam, poate sa opreasca aceasta unda de soc, si din nou vedem importanta corpului, pentru ca El, desi vine in lume pe linia lui Adam, prin Maria, are in fiecare celula a corpului sau ceva divin, ceva dumnezeiesc. In El avem promisiunea invierii si rascumpararii trupului, in El suntem deja “fapturi noi”. Nu mi s-ar parea de necrezut ca Dumnezeu prin Duhul Sfant sa lucreze mantuirea noastra in cele mai profunde straturi ale fiintei noastre, transformandu-ne la nivel celular, pentru ca totul e interconectat in persoana noastra, doar noi spunem, ca sa intelegem mai bine, trup, suflet, duh.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s