Centrul Universului?

Nu stiu daca e asa. Probabil ca nu e. Dar nu ar fi imposibil. Stiinta chiar nu poate infirma posibilitatea asta. Biblia a mai facut si alte afirmatii inacceptabile pentru stiinta zilei…
Biblia a spus de mult ca Pamantul e rotund.
Dar, oare de ce e scris in atatea locuri ca Pamantul e neclintit? (Ps 104:5) Nu se misca! Ci mai degraba astrii alearga in jurul sau.

Bineinteles ca dupa toate aparentele Pamantul se misca in jurul Soarelui. Soarele alearga in jurul centrului Galaxiei noastre si o astfel de calatorie dureaza doua sute de milioane de ani. Iar Galaxia intreaga impreuna cu alte cateva galaxii vecine se misca cu o viteza de 600 km/secunda.
Fata de alte galaxii si ele in miscare.
Dar exista un punct fix de referinta?
Nu stim. Nu stim care e punctul fix de referinta.
Deci ar putea fi oricare.
Ar putea fi chiar centrul Pamantului nostru.
Nu spun ca este. Dar ar putea fi.
Aparent ne miscam, si foarte repede.
Dar aparentele pot sa insele. Imaginati-va un tren ce merge cu 10 km/h spre vest iar pe culoarul lui un om alearga cu 10km/h spre est. Trenul se misca; Omul se misca; dar toate miscarile sunt relative. Daca Pamantul ar fi considerat drept punctul fix, am putea concluziona ca omul din tren e nemiscat fata de sistemul absolut de referinta.

Deci nu e imposibil ca Pamantul sa fie nemiscat, si toate celelalte sa se miste in raport cu un animit sistem de referinta. Si cine poate fi autorul unui astfel de sistem de referinta decat Creatorul. Iar daca El spune ca Pamantul e nemiscat, are temelii tari, posibil ca stie ce vorbeste.

In plus, mi se pare interesant ca stiinta spune despre galaxiile cele mai indepartate, ca toate, indiferent in ce directie indreptam telescopul, se indeparteaza de galaxia noastra cu viteze similare (care intrec viteza luminii). Daca universul e in expansiune exista, teoretic, un singur punct de care toate celelalte se indeparteaza – centrul.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s